Prislista för digitalisering, ljudrenovering och överföring till CD eller annat digitalt media

Moms tillkommer

Senast uppdaterad: 2022-12-19

exkl. moms

78-varvare och vinylskivor

Digitalisering av 78-varvare eller vinylskiva till dator där en sida = en ljudfil 
(1 låt/sida), pris per skiva (2 sidor = 2 ljudfiler) 
Mängdrabatt enl. överenskommelse.


200 kr

Digitalisering av LP-skiva till dator med spåruppdelning till individuella digitala filer med korrekta titlar i filnamnen
pris per skiva 


400 kr

Mastring och kopiering till CD, pris per CD (max 80 minuter)

100 kr

Brus och brumreduktion per spår (individuella inställningar måste göras för varje inspelning) Svårare mer avancerad redigering 350kr/arbetstimme.

riktpris 40kr/spår

Rullband, kassettband, microcasette, Elcaset DAT eller Minidisc

Rullband,  en sida eller kanal = 1 spår (Ett rullband kan innehålla 2-8 spår, men vanligen två stereospår eller fyra monospår)                               pris per spår oavsett längd. 

175 kr

Kassettband, microcassette eller Elcaset,  varje sida = 1 spår, pris per kassett (2 sidor = 2 ljudfiler)  

225 kr

DAT eller Minidisc per överföring (via SPDIF) (1 sida = 1 spår)

250kr

Mastring och kopiering till CD, pris per CD (max 80 minuter)

100 kr

Brus och brumreduktion per spår (individuella inställningar måste göras för varje inspelning) Svårare mer avancerad redigering 350kr/arbetstimme.

riktpris 40kr/spår

"Bakning" av klibbiga rullband. Upphettning till 80 grader i en timme, alternativt en vecka i torkskåp med extremt låg luftfuktighet (<2%RH). Detta är skonsammare men tar längre tid. Se även: http://en.wikipedia.org/wiki/Sticky-shed_syndrome

300 kr per omgång

Magnetisk tråd

Tråd på standardrulle (Webster-Chicago, Luxor eller liknande) Överföringspriset är högre än skivor och rullband, på grund av att avspelningen måste övervakas manuellt hela tiden, p g a den stora trasselrisken. Detsamma gäller återspolningen som tar ungefär halva speltiden.

15 min (allting överförs som ett spår)

250 kr

30 min (allting överförs som ett spår)

300 kr

60 min (allting överförs som ett spår)

350 kr

Mastring och kopiering till CD, pris per CD (max 80 minuter)

100 kr

Brus och brumreduktion per spår (individuella inställningar måste göras för varje inspelning) Svårare mer avancerad redigering 350kr/arbetstimme.

riktpris 40kr/spår

Magnetisk tråd behöver oftast brumreduceras kraftigt eftersom man spelar in med ett rörligt tonhuvud som alltid överför motorbrum och annat mekaniskt buller. Be om offert för svårare restaureringsarbete.

Om tråden är rostig, måste den rengöras mekaniskt först. Detta kan kräva flera timmars jobb. Be om kostnadsförslag.

Om tråden måste skarvas vid dåliga skarvar eller p g a trasig tråd, tillkommer 350kr/ timme extrajobb.

Vaxrulle

Digitalisering av vaxrulle 2-minuters- eller 4-minutersrulle (olika spårbredd)
per rulle, oavsett längd:


350 kr

Pris per rulle vid fler än 5st vaxrullar:

200 kr

Redigeringsarbete

Allmän knaster och brusreduktion, pris per spår eller max per 10 min speltid:

riktpris 40 kr

Manuellt extraarbete, uppdelning i enskilda spår för längre inspelningar, finjustering av t ex hastighet eller annan "handpåläggning" såsom manuell digital retuschering av hack i skivan,  störningar, ekvalisering etc. Per arbetstimme:350 kr

Innehållsförteckning på baksidan av CD-omslaget

175 kr

Layoutarbete CD-omslag med t ex medskickade foton, textlayout etc. Per arbetstimme:

 

350 kr

Två inspelningar är aldrig likadana, därför kan brum och brusreduktion aldrig utföras på alla inspelningar med samma inställningar. Varje inspelning kräver sin inställning vilket tar tid av experimenterande.

Moms tillkommer

Digitala format

Du kan få dina digitala filer på vilket format du önskar. Idag är kanske inte CD-formatet det mest attraktiva. Ett billigare alternativ är att bara ta emot digitala filer via någon filöverföringstjänst men det kräver naturligtvis att du har en egen dator. Jag använder oftast SPREND, som är en gratistjänst som kan överföra stora mängder data i zip-filer. I zip-mappen kan man lägga ljudfiler i wav-, mp3-, aac-, flac- eller annat önskat format. Det vanligaste är att jag skickar en omgång okomprimerade wav-filer och en omgång mp3-filer. Om filerna redigerats, kan det vara intressant att även få råkopior på filerna före redigering. Vid stora ljudöverföringar mer än 2GB, kan jag även leverera filerna på en lös USB-hårddisk eller ett USB-minne. Begär offert.

Arkivering

Jag sparar alltid en kopia av inspelningen i mitt arkiv minst ett år om det skulle visa sig att din överföring blivit oläsbar. Jag garanterar inte någon absolut säkerhet för min backup, men det ger i alla fall större chans för dig att få tillbaka en inspelning i händelse av brand eller liknande. Jag rekommenderar att du tar en säkerhetskopia på de CD-skivor eller filer du tar emot. Förvara dessa gärna hos någon annan. Alla CD-R skivor är av typen Verbatim eller Fujifilm CD-R och levereras i hårt plastfodral (jewel case). Jag har använt samma typ av CD-R i många år och det verkar som om långtidsstabiliteten är god under förutsättningen att skivan inte repas eller utsättes för annan åverkan. UV-ljus och stark värme bör också undvikas. 

Tillbaka till Ljudteknik

 

Denna sida senast uppdaterad: 2022-12-19